Gör ett kort med färg

Källa: http://www.zisman.ca/Paint/

av Alan Zisman (c) 2006

Du behöver inte ett fina PrintShop-program för att göra jul eller födelsedag eller Mors dagskort – du kan göra det med ett färgprogram som Paint eller KidPix, med några knep.

Så här gör du i Paint (som ingår i alla Windows-versioner från Windows 95, framåtblick i Tillbehör-menyn).

1. Öppna Paint. Ställ in sidstorleken för att passa en vanlig 8,5 x 11 “pappersbit: klicka på bildmenyn, sedan på Egenskaper och skriv in en bredd på 600 pixlar och en höjd på 800 pixlar. Klicka på OK.

2. Rita en bild i det övre vänstra hörnet … gå inte förbi den lilla pricken längst upp på bilden som visar halvvägspunkten.

3. Du måste vända din bild upp och ner (lita på mig på det här!). För att göra det, välj din bild med hjälp av streckade rektangelverktyget.

4. Klicka på bildmenyn och sedan på Flip / Rotate. Välj alternativet Rotera för vinkel och välj sedan 180º. Klicka på OK.

5. Flytta till bildens nedre vänstra hörn genom att använda rullningsfälten. Gör en typrektangel med hjälp av A-verktyget. Om du vill ändra teckensnittet eller storleken på bokstäverna klickar du på Visa-menyn och väljer sedan Textverktygsfält och klickar sedan igen i typrektangeln.

6. Spara din bild. Välj Arkiv och Förhandsgranska för att se om bilden och texten är i rätt hörn … det ska se ut så här:

Skriv ut ditt kort … För att göra det till ett kort, vika det en gång horisontellt och sedan en gång vertikalt.

Andra Ingenting till det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*