7 Planelement Som Separerar Företag Från Hobbies

Källa: https://blog.startupprofessionals.com/2017/12/7-plan-elements-that-separate.html

Marty Zwilling

Om du inte är en seriell entreprenör med en rad framgångar bakom dig behöver du en affärsplan för att övertyga investerare om att du kan bygga ett företag ut ur den dröm som har drivit din passion för att förändra världen. Tro inte att Silicon Valley myt att allt du behöver göra är att skissa din idé på baksidan av en servett, och investerare kommer att ställa upp för att ge dig pengar.

Baserat på min erfarenhet som en ängelinvesterare och en mentor till dussintals företagare, är det inte det snabbaste sättet att definiera dig själv som bara en drömmare eller i bästa fall en hobbyist. Låt mig vara snabb att säga att en plan inte har en bok och förmodligen bör börja som en “pitch deck” av kanske ett dussin glidbanor som täcker alla rätt baser. Detaljerna kan läggas till senare.

Låt oss nu prata om de baser som behöver täckas. Eftersom det här dokumentet är utåtriktat är det viktigt att hålla terminologin och tonen i linje med din kundsättning, investerare och affärspartner. Hoppa över akronymer och jargong. Öppna din tonhöjd genom att ta tag i investerarens uppmärksamhet med ett uttalande eller en fråga som pekar deras intresse och slå sedan följande nyckelbaser:

  1. Definition av kundproblem, följt av din lösning. Använd konkreta villkor för att kvantifiera värde och smärta. Till exempel “Jag patenterade bara en ny mobiltelefonsteknik som fördubblar batteriets livslängd för hälften av kostnaden. Ingen mer smärta av telefonavstängning i mitten av ett samtal. “Det här är din hisshöjdskåpa, som du måste kunna leverera inom 30 sekunder.
  2. Möjlighetssegmentering och konkurrenskraftig miljö. Marknadsutbudet för din lösning bör kvantifieras i icke-tekniska termer, med data från yrkesverksamma inom branschen, snarare än din egen åsikt. Lista viktiga konkurrenter och alternativ, markera dina hållbara konkurrensfördelar, till exempel patent och varumärken.
  3. Ange detaljer om affärsmodellen och kassaflödet. Varje företag, inklusive icke-vinstdrivande, behöver en affärsmodell för att överleva. Att erbjuda din produkt eller tjänst gratis till kunder kan låta attraktivt i marknadsföringsmaterial, men du behöver inkomstkällor för att överleva. Gratis är ett smutsigt ord till investerare, eftersom det är svårt att få en ekonomisk avkastning från gratis.
  4. Markera varför ditt lag är det bästa för den här utmaningen. Se till att du namnger dina nyckelaktörer och rådgivare, och inkludera eventuell tidigare uppstartserfarenhet och tidigare ledarskap inom relevant företagsdomän. Nuvarande och tidigare titlar överför inte denna information. Professionella investerare letar efter rätt personer, mer än rätt produkt.
  5. Marknadsföring, försäljning och kundupplevelse. Jag antar att de flesta av dem kommer att se dessa som väsentliga delar av ett riktigt företag, men inte behövs för en hobby. Ändå fortsätter jag att få finansieringsförfrågningar som aldrig nämner några specifika planer eller kostnader för att vara associerade med dessa element. Inget omnämnande betyder vanligtvis ingen plan och inte konkurrenskraftig.
  6. Projektinkomster, kostnader och investeringsbehov. Om du inte är villig att ställa in mål för dig själv, förvänta dig inte att investerare ska begå sina pengar. Stora milstolpar längs vägen bör beskrivas. När du anpassar din finansieringsförfrågan, var medveten om värdet av din start idag, eftersom de flesta investerare förväntar sig en aktieandel för sina bidrag.
  7. Beskriv den potentiella investerarens avkastning och återbetalningsprocessen. Det bästa sättet att göra detta är att lyfta fram ett liknande företag som betalar tillbaka till investerare, genom att gå offentligt eller förvärva exit. Ängel investerare letar efter potentiella företag med hög tillväxt som kan dubbla intäkter årligen och sälja för en hög multiplikator, vilket ger en 10-gånger multiplikatorns retur.

Om du inte har tid att skriva saker ner, eller om dina färdigheter lämnar något att önska, var inte rädd för att få lite hjälp. Ingen verkställande jag vet skriver alla sina egna kontrakt, men varje smart man äger alla som är skrivna för honom och förstår varje element. En entreprenör som inte kan hantera en plan, kommer förmodligen inte att kunna hantera den nya verksamheten.

Det finns inga garantier, men olika studier har visat att företagare som börjar med en plan dubbelt dubblerar chansen att bygga ett framgångsrikt företag. I alla sammanhang, och i synnerhet i riskbedömningsvärlden där mer än 50 procent misslyckas, behöver du inte starta ditt företag genom att övertyga nyckelaktörer som du inte har någonting än en dyr hobby.

*** Första publicerad på Inc.com den 11/22/2017 ***

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*